Régen jelentkeztem új recepttel. (Sőt, a blogban még egy se jelent meg ezekből, csak a facebook-on olvashatóak. Na, ezt majd orvosolnom kell!)
Elsősorban azért, mert a régiek annyira beváltak.
Viszont pár hónapja találtam egy félig kész receptet, amit mostanra sikerült hibátlanra kísérleteznem.
Valóban, 30 perc alatt tökéletes, finom, forró zsemlét lehet varázsolni asztalunkra.

Hozzávalók:
500 gr liszt (Amint más receptemben is, itt is azt javaslom, hogy 20-50 gr-ot valamilyen magvakkal helyettesítsünk, ha szeretjük azokat. A liszt bármilyen lehet, amit szeretünk, és kedvezőbb élettani tulajdonságokkal rendelkezik, mint a finomra őrölt fehér liszt.)
500 gr natúr joghurt
2 mokkás k. só
2 teás k. sütőpor
1 tojás a kenéshez (ez elhagyható)
némi sajt, magvak a tetejére
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A liszt mennyisége a választott lisztünk tulajdonságától függően kicsit változhat. Az a lényeg, hogy ne ragadjon a tésztánk. Az összeállt tésztából nyújtsunk egy kígyót, amit 10 egyenlő részre vágunk. A kapott korongokból formázzunk zsömléket, a tepsiben esetleg kenjük meg a tetejüket, szórhatunk rájuk sajtot, magvakat. 20 perc alatt, légkeveréses módon ropogósra sütjük.