30 perces zsemle recept

Régen jelentkeztem új recepttel. (Sőt, a blogban még egy se jelent meg ezekből, csak a facebook-on olvashatóak. Na, ezt majd orvosolnom kell!)

Elsősorban azért, mert a régiek annyira beváltak.

Viszont pár hónapja találtam egy félig kész receptet, amit mostanra sikerült hibátlanra kísérleteznem.

Valóban, 30 perc alatt tökéletes, finom, forró zsemlét lehet varázsolni asztalunkra.

Hozzávalók:

500 gr liszt (Amint más receptemben is, itt is azt javaslom, hogy 20-50 gr-ot valamilyen magvakkal helyettesítsünk, ha szeretjük azokat. A liszt bármilyen lehet, amit szeretünk, és kedvezőbb élettani tulajdonságokkal rendelkezik, mint a finomra őrölt fehér liszt.)

500 gr natúr joghurt

2 mokkás k. só

2 teás k. sütőpor

1 tojás a kenéshez (ez elhagyható)

némi sajt, magvak a tetejére

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A liszt mennyisége a választott lisztünk tulajdonságától függően kicsit változhat. Az a lényeg, hogy ne ragadjon a tésztánk. Az összeállt tésztából nyújtsunk egy kígyót, amit 10 egyenlő részre vágunk. A kapott korongokból formázzunk zsömléket, a tepsiben esetleg kenjük meg a tetejüket, szórhatunk rájuk sajtot, magvakat. 20 perc alatt, légkeveréses módon ropogósra sütjük.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s